Immár mondhatni hagyományosan sok felkérés érkezik a FruitVeB felé különböző rendezvényeken való ismeretterjesztésre és termékkóstolóra. A Fruitmarketing Kft. lebonyolításában a 2. negyedévben már eddig is változatos rendezvényeken, eltérő célcsoportoknak és ami talán a legfontosabb, különleges partnerekkel együttműködve jelenhettek meg a friss gyümölcsök, zöldségek, gyümölcslevek és befőttek!

Balatonfüreden a világ legjobb ultrafutóinak 6 napos viadalán, Fábiánsebestyénben a Nemzetközi Fogathajtó Versenyen, a Sugarbird Fashion Show & Fashion Circus divatbemutatón Budapesten a Bálnában és nem utolsó sorban a SIRHA Nemzetközi Élelmiszeripari és Horeca kiállításon. Fényképes beszámolónk Balatonfüreden készült. 70 indulóból 68-an futották végig a 6 napot, napi 1-2 órás pihenéssel. 2 új világcsúcs, sok nemzeti rekord, korosztályos és egyéni csúcs született. A győztes közel 900 km-t futott, az első helyért zajló küzdelem 5 órával a verseny vége előtt dőlt el!

Milyen szerep jutott nekünk? A futók szervezete a napi 100, akár 180 km megtétele során csak tökéletes tápanyagokkal tartható egyensúlyban. A 900 méteres körök alatt minden alkalommal, tehát 6-8 percenként a célegyenesben folyadékot, gyümölcsöt, zöldséget, magvakat és egyéb természetes energiaforrásokat vesznek magukhoz. Naponta legalább 4-szer meleg ételt, éjszaka leveseket fogyasztanak. A mintegy 4 méter hosszú ital és a hasonló nagyságú ételpult minősége volt az egyik tényező, mely 6 év alatt a világ elismerten legjobb 6 napos versenyévé emelte a balatonfüredit.

Az élő internetes közvetítéseket világszerte több mint 80 országban követték figyelemmel. Az esős és szeles kezdetet követően az időjárás megnyugodott, a napsütés és enyhe szellő kiváló feltételeket teremtett a sportolóknak, amit ki is használtak és nagyszerű korai eredményekkel kezdtek. A következő napokon hol tűző napsütés, hol szélvihar és eső várt az atlétákra. Az utolsó fél óra már az önfeledt ünneplésről, jelmezes futásokról, egymás ugratásáról szólt. A célvonalban pedig 6 nap futás után lánykérés szemtanúi is lehettünk. A férfiak élmezőnyéből kiemelkedett Joe Fejes (887 km) és Wolfgang Schwerk (874 km), ők bőven az őket üldöző csapat előtt jártak. A nők versenyében Luisa Zecchino (732 km), Sumie Inagaki (712 km) és Nagyné Bakucz Krisztina (666 km) az összetettben is komoly eredményt ért el. A 77 éves Bozó Pál 506 km-t futott… A friss alma, paradicsom és sárgarépa, valamint alma-, őszi-, paradicsom- és szilvalé, meggybefőtt folyamatosan tesztelve volt, hostesseink 6 napon keresztül, napi 24 órában tálalták a frissítőpultra.

Az együttműködés sikerén felbuzdulva különböző sportszervezetek folyamatosan érdeklődnek az élettani hatások iránt, próbálják felhasználni a más országokban évtizedek óta rohamléptekben fejlődő táplálkozástudomány eredményeit, keresik az együttműködési lehetőségeket.

A HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban május 9. és 11.-e között megtartott Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HORECA szakkiállítás 400 kiállítójával több mint 20 ezer szakmai látogatót vonzott. A kiállítás közösségi standjáról a meggy termékpálya sem hiányozhatott. Az idei évben Berlinben és Moszkvában bemutatkozott AMV standon a FruitVeB szervezésében, a Fruitmarketing Kft. lebonyolításában meggybefőtt, meggyvelő, meggylekvár, meggylé és meggypálinka várta az érdeklődőket.

A turizmusonline.hu adatai szerint a látogatók 24 százaléka az étterem és vendéglátóiparból, 16 százaléka az élelmiszeriparból, 15 százaléka a sütő-, illetve cukrásziparból, 14 százaléka a kereskedelemből, 10 százaléka a szállodaiparból és 8 százaléka a szolgáltatóiparból érkezett. A látogatók 38 százaléka tulajdonos vagy cégvezető, 23 százaléka értékesítő és beszerző volt, így remek alakalom nyílott a „meggyes tészek” anyagainak célba juttatására. A magyar meggy hagyományos piacain kívül ismét Kazahsztánból volt érdeklődés.

A május 10–11-én a kiállításon megrendezett Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny döntőjében, ahol Európa 20 legjobb szakácsának megmérettetését követhették a nézők figyelemmel, a zsűri Széll Tamás munkáját értékelte Európa legjobbjának.

Keresztes György