Szakmai körökben az egyik legfelkészültebb kertészként tartják számon. Hol tanult, hogy jutott el a vezető fejlesztői szintre?

Végzettségem gépjármű technikus. Érdeklődésem a mezőgazdaság iránt a családi gazdasághoz vezethető vissza. Szüleim gazdálkodóként először baromfitenyésztéssel, majd fóliás paradicsom hajtatással és szegfű termesztéssel foglalkoztak. Otthon mindenkinek ki kellett vennie részét a munkából. Emlékszem, úgy 8 éves lehettem, amikor poszméh beporzást kezdtünk alkalmazni a paradicsomban és az én feladatom volt a rovarok etetése cukorsziruppal. 1999-ben egy évet töltöttem az Egyesült Államokban, meghatározó, szemléletformáló élmény volt. 2000-ben kerültem kapcsolatba Nemes Nagy Jánossal, aki kultúravezetőt keresett induló családi hajtató kertészetébe. Megtetszett a hozzáállása, az új technológiák, így 2000 szeptemberétől nála dolgoztam. Akkoriban olyan szakmai közeg vett körül, ahol folyamatos, dinamikus szakmai fejlődésre volt lehetőség. A cégek utaztatták a szakembereket, újabb és újabb példák voltak előttünk, amit itthon adaptálni lehetett. A paradicsom hajtatásban nagyon jó eredményeket értünk el, már az első évben 38-40 kg/ m2 hozamot, amit azóta is évente 1-1 kgmal sikerült javítani. A cég mindig keretet adott a technológiai kíváncsiságomnak, nyitott volt az újításokra.

Szakmai fejlődésében nem a szokványos utat járta. Mi a véleménye a hazai felsőfokú kertészeti szakemberképzésről?

Sajnos nagy hiányosságokat tapasztalok a frissen végzettek tudását illetően, többnyire korszerűtlen ismereteket kapnak. A jelenlegi képzettségi szint, ki kell mondanunk, Európában vállalhatatlan! Sokat gondolkoztam rajta, mi lehetne a megoldás, hiszen a termelőtől nem lehet elvárni, hogy éles környezetbe engedje a hallgatót, így nem kapnak lehetőséget, hogy a gyakorlatban kipróbálják magukat. A vezető kertészeti országokban, mint Hollandia, Spanyolország vagy Lengyelország a felsőfokú képzésben működnek a legkorszerűbb technológiát képviselő hajtatómintaüzemek, ahol a hallgatók élesben sajátítják el a gyakorlati ismereteket. Nálunk elég lenne erre a célra egy ilyen kb. 1 hektáros rendszer. Legyenek ott a fiatalok, próbálják ki a különböző technológiákat, vegyenek részt a fejlesztésekben. Végzése után biztosan az akkori legkorszerűbb gyakorlati ismeret birtokában lesz, amit majd a munkahelyén tovább mélyíthet.

A Gemon Systems Zrt. fejlődése példátlan a hazai mezőgazdasági induló vállalkozások között. Mi a sikerük kulcsa?

A cég 4-5 éves múltra tekinthet vissza, 2010-ben indultak el a fejlesztések a Szegedi Egyetem kutatóival. Egy közös pályázatban vettünk részt, piacképes, a mezőgazdaságban hasznosítható informatikai fejlesztés volt a cél. A cégnél munkaregisztrációs rendszer beszerzésén gondolkodtunk, így adott volt a megoldandó feladat. Másfél év alatt létrehoztuk, majd teszteltük az első terméket. Az eladások megindultak itthon és külföldön is. Az innovatív fiatal csapat együtt maradt, így a bevételekből további fejlesztéseket indítottunk. Rá kellett jönnünk, hogy a továbblépéshez rendeznünk kell a tulajdonosi hátteret és tőkebevonás szükséges a termékek piacra juttatásához. 2012-ben megalakult a Germon Systems Zrt. Ma önálló képviselőnk van Almériában, partneri szerződést kötöttünk a Brinkmann céggel. Folyamatosan kapjuk a megrendeléseket például Hollandiából, Lengyelországból. Éppen ma indult el egy installációnk szakmai kiállításra Csillébe és Mexikóba.

Tapasztalata szerint hogyan lehetne a hazai induló vállalkozásokat segíteni, hogy több cég eljusson hasonló szintre?

R

emek ötletek vannak, a tőkebefektetést pedig állami alapok is segítik. A gondot ott látom, hogy a kettő szint között hiányzik a segítség. Egy mentor szervezetre lenne szükség, ami részt vesz a startup cég felépítésében. Egyébként rendkívül drága tanácsadó cégekkel kell dolgozni, a cégnek kicsiben rendelkeznie kell a versenyképes vállalati kultúrával, az üzemelésben az ígéretes kompetenciákkal, csak úgy lesz vonzó a befektető számára.

Milyen fejlesztési célokat szeretne a közeljövőben a cég elérni?

A cég tekintetében haladunk tovább a döntéssegítő rendszerek fejlesztésével. A munkaregisztráció, a súly és a hőmérséklet mérésen alapuló növényi aktivitás rendszerek mellett a növények teljes energia mérlege alapján történő szabályozás megoldását tűztük ki célul. Ezzel a növény számára az adott pillanatban olyan körülményeket tudunk biztosítani, ami az optimális növényműködést és így a maximális hozamot fogja biztosítani. Dolgozunk olyan levélfelület mérő eszközön, ami alkalmas lesz pld. a betegségek nagyon korai felismerésére. Személyesen régóta foglalkoztat a zöldséghajtatás teljes energia mérlege és annak környezetvédelmi oldala.

Köszönöm a beszélgetést, munkájukhoz sok sikert kívánok!

LDH

A Gremon Systems Zrt. fő tevékenysége innovatív, felhasználóbarát döntéstámogató rendszerekkel ellátni a világban működő vállalkozásokat, amelyek használatával optimalizálni tudják működésüket, jelentősen csökkenthetik környezeti terhelésüket és költségeiket, már rövidtávon is. Termékeit saját és külső szakértők segítségével fejleszti. Modernizálja a növényházi ültetvényekben folyó munka precíz nyomon követését, fejleszti a mezőgazdaságban működő vállalkozások belső működési mechanizmusait. Termékei a folyamatok során képződő adatokat, információkat összegyűjtik, majd a beépített adatfeldolgozás révén, döntési alternatívák formájában jelenítik meg azokat a döntéshozók számára. Három termékcsoportjuk a Gremon – munkafolyamat montirozás, a Phytomon – aktivitás elemzés hőmérséklet alapján, a Trutina – aktivitás elemzés súlymérés alapján.