A 2011-ben indított Nemzeti Dinnyeprogram 2015.évi folytatásaként a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatósága promóciós kampányt szervezett a zamatos hazai görög- és sárgadinnye népszerűsítésére. A magyar dinnye beltartalmi értéke kiváló, termesztésének évszázados hagyományai vannak. 2002-ben Magyarország volt a világ harmadik legnagyobb görögdinnye-exportőre, a következő évek negatív folyamatai miatt a 9 ezer hektáros termőterület a felére csökkent. Ezt a negatív tendenciát állította és fordította meg a 2011-ben a FruitVeB kezdeményezésére indított Nemzeti Dinnyeprogram.

A június és július hónapokban zajló promóció indulását, egy sajtótájékoztató keretében 2015. június 29-én közösen jelentette be Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, Lipcsey György, a Magyar Turizmus Zrt. agrármarketing vezérigazgató- helyettese, Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója és Ledó Ferenc, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) elnöke. „Hazánkban jelenleg egy ember évente átlagosan 15 kg dinnyét fogyaszt. Ha mindenki csak egyetlen dinnyével fogyasztana többet, akkor azzal nemcsak egészségünket védenénk, hanem sokat tennénk a hazai gazdálkodók helyzetének erősítésére is” – mondta el a sajtótájékoztatón beszédében Nagy István, az FM parlamenti államtitkára. A dinnyeszezon kezdetére időzített promóciós kampánnyal a Magyar Turizmus Zrt., a fogyasztók minél szélesebb rétegét szerette volna elérni, így a hagyományos, áruházi kóstoltatásokon túlmenően különböző fesztiválokra (pl. Karcagi Birkafőző Fesztivál, Tiszafüredi Halas Napok) is kitelepültek, valamint két balatoni Erzsébet Táborba is szállítottak görög-és sárgadinnyét a gyerekeknek a négyhetes kampány ideje alatt. Fonyódligeten csaknem 4400, Zánkán pedig több mint 7400 általános- és középiskolás kóstolhat zamatos, hazai sárga- és görögdinnyét. A főként hátrányos helyzetű gyermekek üdültetésével foglalkozó Erzsébet Táborok lakói nagy örömmel fogadták a kezdeményezést. Több gyermek életében először, itt kóstolhatott sárgadinnyét és még azok is repetáztak a dinnyéből, akik korábban nem kifejezetten szerették ezt az ízletes nyári gyümölcsöt. A sárga- és görögdinnye magas víz- és vitamintartalma miatt rendkívül egészséges csemege a fejlődésben lévő szervezet számára.

Jasper Attila, FruitVeB